Ro­mi­ge groe­ne as­per­ge­soep

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes, houd de kopjes apart. Breng in een soeppan het water, de aspergestukjes, ¾ van de tuinerwten en de bouillontabletten aan de kook. Kook de asperges in 5 min. beetgaar.
  2. Snijd de bieslook fijn, houd enkele sprietjes apart ter garnering. Klop de eieren los met 4 el room culinair, bieslook, peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel een omelet.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de rest van de room toe. Roer de aspergepunten en rest van de erwten erdoor. Laat de soep door en door warm worden. Snijd de omelet in reepjes. Schep de soep in borden en garneer met de omeletreepjes. Serveer met stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 14-15

Romige groene aspergesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge groe­ne as­per­ge­soep

1
1
  • 500 g groene asperges

Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes, houd de kopjes apart.

2
2
  • 1 liter kraanwater
  • 150 g tuinerwten
  • 2 groentebouillontabletten

Breng in een soeppan het water, de aspergestukjes, ¾ van de tuinerwten en de bouillontabletten aan de kook.

3
3
  • 25 g bieslook

Kook de asperges in 5 min. beetgaar. Snijd de bieslook fijn, houd enkele sprietjes apart ter garnering.

4
4
  • 4 eieren
  • 200 ml room culinair
  • 2 el olijfolie

Klop de eieren los met 4 el room culinair, bieslook, peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel een omelet.

5
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de rest van de room toe. Roer de aspergepunten en rest van de erwten erdoor.

6
6
  • 1 stokbrood

Laat de soep door en door warm worden. Snijd de omelet in reepjes. Schep de soep in borden en garneer met de omeletreepjes. Serveer met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.