As­per­ge­tor­til­la

Deze tapas mag niet ontbreken tijdens een Spaanse avond, en hij smaakt ook heerlijk bij de borrel.

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht Deze tapas mag niet ontbreken tijdens een Spaanse avond, en hij smaakt ook heerlijk bij de borrel. 4 personen
3 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappel en ui op middelhoog vuur 8 min. Voeg peper en zout toe, schep regelmatig om.
  2. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Snijd de onderste helften in stukjes van 1 cm. Voeg de stukjes toe aan het aardappel¬mengsel en bak 3 min. mee.
  3. Klop de eieren los met het water en peper en eventueel zout. Duw het aardappelmengsel een beetje aan en schenk het ei erover. Leg de rest van de asperges er in een cirkel op. Zet de pan op het kleinste pitje, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat het ei in 20 min. stollen.
  4. Keer de tortilla met behulp van een bord en bak op laag vuur nog 4 min. Serveer met de aspergecirkel aan de bovenkant. De tortilla is zowel warm, lauw als koud lekker.

bereidingstip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm eventueel voor serveren 3 min. in de magnetron op 500 watt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aspergetortilla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­tor­til­la

1
1
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappel en ui op middelhoog vuur 8 min. Voeg peper en zout toe, schep regelmatig om.

2
2
  • 500 g groene asperges

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Snijd de onderste helften in stukjes van 1 cm. Voeg de stukjes toe aan het aardappel¬mengsel en bak 3 min. mee.

3
3
  • 2 el water
  • 6 eieren

Klop de eieren los met het water en peper en eventueel zout. Duw het aardappelmengsel een beetje aan en schenk het ei erover. Leg de rest van de asperges er in een cirkel op.

4
4

Zet de pan op het kleinste pitje, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat het ei in 20 min. stollen.

5
5

Keer de tortilla met behulp van een bord en bak op laag vuur nog 4 min. Serveer met de aspergecirkel aan de bovenkant. De tortilla is zowel warm, lauw als koud lekker.

bereidingstip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm eventueel voor serveren 3 min. in de magnetron op 500 watt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.