Scheer­mes­sen met cho­ri­zo en olij­ven

Zin in vis vooraf? Dit smaakvolle gerecht is klaar in een kwartiertje!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Zin in vis vooraf? Dit smaakvolle gerecht is klaar in een kwartiertje! 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de scheermesjes in koud water. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Snijd de olijven in stukjes. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de olie in de pan.
  2. Bak de scheermesjes en knoflook met peper en zout 3-5 min. op hoog vuur in de chorizo-olie, tot de schelpen openstaan. Schep regelmatig voorzichtig om. Verwijder de schelpen die nog dicht zijn. Schep op een grote schaal. Meng de peterselie en olijven erdoor en verkruimel de chorizo erboven.

combinatietip:

Lekker met citroenpartjes en ciabatta.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 1 g
Tags

Scheermessen met chorizo en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Scheer­mes­sen met cho­ri­zo en olij­ven

1
1
  • 1 kg scheermessen

Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de scheermesjes in koud water.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 40 g chorizo Iberico

Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo in 5 min. krokant.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g peterselie
  • 100 g kalamata olijven

Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Snijd de olijven in stukjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4

Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de olie in de pan.

5
5

Bak de scheermesjes en knoflook met peper en zout 3-5 min. op hoog vuur in de chorizo-olie, tot de schelpen openstaan. Schep regelmatig voorzichtig om.

6
6

Verwijder de schelpen die nog dicht zijn. Schep op een grote schaal. Meng de peterselie en olijven erdoor en verkruimel de chorizo erboven.

combinatietip:

Lekker met citroenpartjes en ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.