Fo­cac­cia met olij­ven

Zelf een focaccia maken? Dat is makkelijker dan je denkt!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Zelf een focaccia maken? Dat is makkelijker dan je denkt! 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem, het zout, de gist, 2 el olie en 180 ml handwarm water in een ruime kom.
  2. Besprenkel het werkblad met 1/2 el olie en kneed het deeg hierop in 8 min. tot een licht kleverig en elastisch deeg. Besprenkel je werkblad tussendoor met wat olie als het deeg blijft kleven. Het deeg hoort een beetje nat en plakkerig te zijn.
  3. Vet de ruime kom in en leg het deeg erin. Laat afgedekt met een schone theedoek 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek, tot het in volume is verdubbeld.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Snijd de olijven in ringetjes.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olie. Neem het deeg uit de kom en leg op de bakplaat. Rek voorzichtig uit tot een lap van 15 x 30 cm en 1½ cm dik.
  6. Prik met je vinger gaatjes in het deeg (bijna tot de bodem). Besprenkel het deeg met de rest van de olie, het zeezout, de Italiaanse kruiden en olijven. Bak de focaccia in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Serveer direct.

variatietip:

In plaats van Italiaanse kruiden kun je ook gedroogde oregano of gedroogd basilicum gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Focaccia met olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fo­cac­cia met olij­ven

1
1
  • 250 g patentbloem
  • 5 g zout
  • 7 g gist
  • 2 el olijfolie
  • 180 ml handwarm water

Meng de bloem, het zout, de gist, olie en handwarm water in een ruime kom.

2
2
  • ½ el olijfolie

Besprenkel het werkblad met olie en kneed het deeg hierop in 8 min. tot een licht kleverig en elastisch deeg.

3
3

Besprenkel je werkblad tussendoor met wat olie als het deeg blijft kleven. Het deeg hoort een beetje nat en plakkerig te zijn.

4
4

Vet de ruime kom in en leg het deeg erin. Laat afgedekt met een schone theedoek 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek, tot het in volume is verdubbeld.

5
5
  • 50 g Kalamata-olijven zonder pit

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Snijd de olijven in ringetjes.

6
6
  • ½ el olijfolie

Bekleed een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olie.

7
7

Neem het deeg uit de kom en leg op de bakplaat. Rek voorzichtig uit tot een lap van 15 x 30 cm en 1½ cm dik.

8
8

Prik met je vinger gaatjes in het deeg (bijna tot de bodem).

9
9
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl grof zeezout
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden

Besprenkel het deeg met de olie, het zeezout, de Italiaanse kruiden en olijven.

10
10

Bak de focaccia in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Serveer direct.

variatietip:

In plaats van Italiaanse kruiden kun je ook gedroogde oregano of gedroogd basilicum gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.