Ma­ra Grimm shaks­hu­ka (to­ma­ten­stoof met ei & ven­kel)

Met dit oosterse eenpansgerecht kun je eindeloos variëren. Al je restjes gaan op!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters ontbijt Met dit oosterse eenpansgerecht kun je eindeloos variëren. Al je restjes gaan op! 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant en halveer. Verwijder de kern. Snijd in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de venkel toe en bak nog 7 min. op laag vuur.
  2. Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes. Voeg samen met de tomatenblokjes, het venkelzaad, peper en eventueel zout toe aan de groenten en laat nog 15 min. stoven. Maak per persoon een kuiltje in het groentemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en bak ca. 4 min. tot de eieren gestold zijn. Snijd ondertussen de koriander grof. Strooi samen met de chiliflakes over de shakshuka. Serveer in de pan met het brood erbij.

variatietip:

Geen venkel in huis? Verwerk dan gewoon de restjes groenten van het avondeten van gisteren in de saus.

variatietip:

Houd je niet van pittig? Laat de chiliflakes achterwege.

serveertip:

Schep de shakshuka niet op borden, maar eet hem met wat knapperig brood uit de pan.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 485 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ra Grimm shaks­hu­ka (to­ma­ten­stoof met ei & ven­kel)

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant en halveer. Verwijder de kern. Snijd in reepjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de venkel toe en bak nog 7 min. op laag vuur.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el venkelzaad

Voeg samen met de tomatenblokjes, het venkelzaad, peper en eventueel zout toe aan de groenten en laat nog 15 min. stoven.

6
6
  • 4 eieren

Maak per persoon een kuiltje in het groentemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en bak ca. 4 min. tot de eieren gestold zijn.

7
7
  • 10 g koriander
  • ½ tl chiliflakes
  • 1 petit beurre brood

Snijd ondertussen de koriander grof. Strooi samen met de chiliflakes over de shakshuka. Serveer in de pan met het brood erbij.

variatietip:

Geen venkel in huis? Verwerk dan gewoon de restjes groenten van het avondeten van gisteren in de saus.

variatietip:

Houd je niet van pittig? Laat de chiliflakes achterwege.

serveertip:

Schep de shakshuka niet op borden, maar eet hem met wat knapperig brood uit de pan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.