Ma­ra Grimms sa­bich (pi­tasand­wich met au­ber­gi­ne en ei)

In Israël koop je deze gevulde pita op iedere hoek van de straat. Nu gewoon uit je eigen keuken!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch In Israël koop je deze gevulde pita op iedere hoek van de straat. Nu gewoon uit je eigen keuken! 4 personen
4 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn en doe met de mango, komijn en chiliflakes in een steelpan. Verwarm 10 min. tot de mango zacht is. Breng op smaak met zout. Snijd de koriander fijn en roer erdoor. Laat afkoelen tot gebruik.
  2. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 2½ cm. Bestrooi met zout en laat 30 min. staan. Dep droog met keukenpapier. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de aubergine in delen in 8 min. bruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de komkommers in blokjes. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de komkommer toe aan de tomaat. Breng de salade op smaak met het sap van de citroen, de olijfolie, peper en eventueel zout. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en bestrijk elke pita aan de binnenkant met 1 el tahina. Vul elk broodje met aubergine, nog een beetje tahina, partjes ei en de mangosaus. Serveer met de salade.

Tip:

Zelf tahina maken? Meng 100 g tahin met 80 ml water, 2 el citroensap, 1 teen fijngehakte knoflook en wat zout en roer tot een dikke saus.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.070 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ra Grimms sa­bich (pi­tasand­wich met au­ber­gi­ne en ei)

1
1
  • 1 eetrijpe mango

Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 3 tl komijnzaad
  • 1 tl chiliflakes

Snijd de knoflook fijn en doe met de mango, komijn en chiliflakes in een steelpan.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 6 takjes koriander

Verwarm 10 min. tot de mango zacht is. Breng op smaak met zout. Snijd de koriander fijn en roer erdoor. Laat afkoelen tot gebruik.

4
4
  • 2 aubergines

Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 2½ cm. Bestrooi met zout en laat 30 min. staan. Dep droog met keukenpapier.

5
5
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze.

6
6
  • 300 ml zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de aubergine in delen in 8 min. bruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

7
7
  • 2 tomaten

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

8
8
  • 4 snackkomkommers
  • 10 g platte peterselie

Snijd de komkommers in blokjes. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de komkommer toe aan de tomaat.

9
9
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie

Breng de salade op smaak met het sap van de citroen, de olijfolie, peper en eventueel zout.

10
10
  • 4 pitabroodjes
  • 100 g tahina

Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en bestrijk bij elke pita de binnenkant met de tahina.

11
11
  • 100 g tahina

Vul elk broodje met aubergine, een beetje tahina, partjes ei en de mangosaus. Serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.