Spi­na­zie­cur­ry met ei

Niks uren stoven, deze curry staat in no time op tafel!

(306)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Niks uren stoven, deze curry staat in no time op tafel! 4 personen
3 306

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aan­wijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de rode ui en de korianderblaadjes grof. Kook de eieren in 8 min. hard, laat onder koud stromend water schrikken, pel en halveer ze.
  2. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Schenk de saus erbij en verwarm de curry 5 min. op laag vuur. Verdeel de curry over de rijst. Leg de eieren erbij en bestrooi met de koriander.

bereidingstip:

Maak met de rest van de koriander, 250 g gehalveerde cherrytomaten en 3 el yoghurtdressing (fles 450 ml) een snelle salade als bijgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziecurry met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­cur­ry met ei

1
1
  • 300 g snelkookrijst

Kook de rijst volgens de aan­wijzingen op de verpakking.

2
2
  • 7½ g koriander
  • 1 rode ui

Snijd ondertussen de ui en de blaadjes van de koriander grof.

3
3
  • 6 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard, laat onder koud stromend water schrikken, pel en halveer ze.

4
4
  • 2 el olie
  • 600 g spinazie

Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

5
5
  • 400 ml kormasaus

Schenk de saus erbij en verwarm de curry 5 min. op laag vuur.

6
6

Verdeel de curry over de rijst. Leg de eieren erbij en bestrooi met de koriander.

bereidingstip:

Maak met de rest van de koriander, 250 g gehalveerde cherrytomaten en 3 el yoghurtdressing (fles 450 ml) een snelle salade als bijgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.