Ka­ra­mels met zee­zout

Heerlijk zoet tussendoortje met een zoute smaakverrassing. Probeer het eens!

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Heerlijk zoet tussendoortje met een zoute smaakverrassing. Probeer het eens! 100 stuks
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • braadslee 20 x 20 cm
  • suikerthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de braadslede met bakpapier. Doe de keukenstroop met de suiker en het water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel doorkoken tot het een temperatuur van 120 °C heeft. Gebruik hiervoor de suikerthermometer.
  2. Voeg de boter, slagroom en gecondenseerde melk toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Het mengsel moet weer naar een temperatuur bereiken van 120 °C. Dit duurt ca 30 min. Blijf constant roeren.
  3. Schenk de hete karamel direct in de braadslee als de juiste temperatuur is bereikt. Bestrooi gelijkmatig met het zeezout. Laat de karamel 6 uur afkoelen. Neem uit de braadslede en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.

bewaartip:

Je kunt de karamels in een afgesloten trommel tot 2 weken bewaren.

video

Ka­ra­mel­li­se­ren

Instructievideo - 01:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 0 g
Tags

Karamels met zeezout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­ra­mels met zee­zout

1

Bekleed de braadslee met bakpapier.

2
  • 250 g Zeeuwse Boerin keukenstroop
  • 250 g suiker
  • 100 ml kraanwater

Doe de keukenstroop met de suiker en het water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook.

3

Laat het mengsel doorkoken tot het een temperatuur van 120 °C heeft. Gebruik hiervoor de suikerthermometer.

4
  • 60 g boter
  • 250 ml slagroom
  • 397 g gecondenseerde melk

Voeg de boter, slagroom en gecondenseerde melk toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook.

5

Het mengsel moet weer een temperatuur krijgen van 120 °C. Dit duurt ca 30 min. Blijf constant roeren.

6
  • 2 tl Maldon zeezout

Schenk, als de juiste temperatuur is bereikt, de hete karamel direct in de braadslee. Bestrooi gelijkmatig met het zeezout. Laat de karamel 6 uur afkoelen.

7

Neem uit de braadslede en snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de karamels in een afgesloten trommel tot 2 weken bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.