Ge­stoof­de pe­ren met sla­vin­ken

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peren en besprenkel met 1/4 van het citroensap. Snijd de uien in vieren. Verhit de boter in een braadpan. Bak de slavinken met de ui in ca. 5 min. iets bruin. Leg de peren erbij en voeg zoveel kokend water toe dat de peren bijna onderstaan. Voeg de laurierblaadjes, stroop en de rest van het citroensap toe. Laat afgedekt in ca. 1 1/2 uur gaar koken.
  2. Schep de peren, slavinken en ui met een schuimspaan uit de pan op een schaal. Houd warm onder een deksel (of aluminiumfolie). Laat het kookvocht op hoog vuur in ca. 5 min. iets inkoken en breng op smaak met peper en eventueel zout. Knip de peterselie boven de peren in stukjes. Serveer met wat stoofvocht en gekookte aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Gestoofde peren met slavinken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de pe­ren met sla­vin­ken

1
1
  • 8 stoofpeertjes
  • ½ el citroensap
  • 3 uien

Schil de peren en besprenkel met het citroensap. Snijd de uien in vieren.

2
2
  • 2 el boter
  • 4 slavinken

Verhit de boter in een braadpan. Bak de slavinken met de ui in ca. 5 min. iets bruin.

3
3
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el suiker-stroop
  • 1½ el citroensap

Leg de peren erbij en voeg zoveel kokend water toe dat de peren bijna onderstaan. Voeg de laurierblaadjes, stroop en het citroensap toe.

4
4

Laat afgedekt in ca. 1 1/2 uur gaar koken.

5
5

Schep de peren, slavinken en ui met een schuimspaan uit de pan op een schaal. Houd warm onder een deksel (of aluminiumfolie).

6
6

Laat het kookvocht op hoog vuur in ca. 5 min. iets inkoken en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 4 takjes peterselie

Knip de peterselie boven de peren in stukjes. Serveer met wat stoofvocht en gekookte aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.