Cho­co­la­de­taartjes met ka­ra­mel en zee­zout

Karamel en zeezout zijn samen verrassend lekker.

  • nagerecht
  • 6 stuks
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Karamel en zeezout zijn samen verrassend lekker. 6 stuks
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • 6 taartvormpjes (Ø 8 cm)
  • blindbakvulling
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan water en breng aan de kook. Laat 3 uur koken, vul regelmatig het water bij. Neem na 3 uur het blikje uit het water en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef de cacao, bloem en poedersuiker boven een kom. Splits het ei. Doe de eidooier en het zout bij het bloemmengsel. Het eiwit wordt niet gebruikt. Snijd de boter in blokjes en doe in de kom. Kneed het geheel snel tot een deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten buiten de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem het deeg uit de koelkast en kneed even door. Rol uit tot een lap van ½ cm dik. Vet de taartvormpjes in. Scheur stukjes van de deeglap en bekleed de vormpjes ermee. Duw vooral goed aan bij de randen. Knip 6 rondjes van bakpapier en leg ze in de met deeg beklede vormpjes. Vul met de blindbakvulling. Bak de taartjes ca. 8 min. in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier met vulling en bak nog ca. 2 min. Laat de bodems helemaal afkoelen in de vormpjes.
  3. Breek of hak de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade er in. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat rustig smelten (au bain-marie). Open het blikje gecondenseerde melk. De melk is veranderd in karamel. Haal de taartbodems uit de vormpjes. Verdeel de karamel over de taartjes en bestrooi met wat zeezout. Schenk de chocolade er over en bestrooi elk taartje met nog een paar korrels zeezout.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladetaartjes met karamel en zeezout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­taartjes met ka­ra­mel en zee­zout

1
  • 397 g gecondenseerde melk

Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan water en breng aan de kook.

2

Laat 3 uur koken, vul regelmatig het water bij. Neem na 3 uur het blikje uit het water en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3
  • 15 g cacaopoeder
  • 130 g bloem
  • 40 g poedersuiker

Zeef de cacao, bloem en poedersuiker boven een kom.

4
  • 1 ei
  • ½ tl zout

Splits het ei. Doe de eidooier en het zout bij de droge ingrediënten. Het eiwit wordt niet gebruikt.

5
  • 85 g koude boter

Snijd de boter in blokjes en doe in de kom. Kneed het geheel snel tot een deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

7

Neem het deeg uit de koelkast en kneed even door. Rol uit tot een lap van ½ cm dik.

8
  • 1 el boter

Vet de taartvormpjes in. Scheur stukjes van de deeglap en bekleed de vormpjes ermee. Duw vooral goed aan bij de randen.

9

Knip 6 rondjes van bakpapier en leg ze in de met deeg beklede vormpjes. Vul met de blindbakvulling.

10

Bak de taartjes ca. 8 min. in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier met vulling en bak nog ca. 2 min.

11

Laat de bodems helemaal afkoelen in de vormpjes.

12
  • 150 g pure chocolade 72%

Breek of hak de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past.

13

Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade er in. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat rustig smelten (au bain-marie).

14

Open het blikje gecondenseerde melk. De melk is veranderd in karamel.

15
  • 1 el Maldon zeezout

Haal de taartbodems uit de vormpjes. Verdeel de karamel over de taartjes en bestrooi met wat zeezout.

16

Schenk de chocolade erover en bestrooi elk taartje met nog een paar korrels zeezout.

17

Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.