Zou­te-ka­ra­mel­pop­corn

Zoute popcorn met zoete karamel: bijzonder lekker.

  • tussendoortje
  • 6 personen
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 10 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Zoute popcorn met zoete karamel: bijzonder lekker. 6 personen
2 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier (30 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit de olie in een ruime pan met deksel. Voeg de mais toe als de olie heet is. Na een paar minuten begint de mais te poffen. Doe de deksel een beetje schuin op de pan zodat de mais niet uit de pan springt.
  2. Doe ondertussen de suiker in een steelpan met dikke bodem en laat op laag vuur karamelliseren. Neem de karamel van het vuur als deze goudbruin is. Voeg de boter toe en roer tot die gesmolten is.
  3. Verdeel de popcorn over de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de karamel er gelijkmatig over. Schep met 2 lepels voorzichtig om, totdat de popcorn rondom bedekt is met karamel. Bestrooi de popcorn met het zeezout en bak de popcorn 10 min. in het midden van de oven.
  4. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Breek de popcorn in stukjes en serveer in een schaal.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 1 g
Tags

Zoute-karamelpopcorn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zou­te-ka­ra­mel­pop­corn

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g pofmais

Verhit de olie in een ruime pan met deksel. Voeg de mais toe als de olie heet is. Na een paar minuten begint de mais te poffen.

Tip: Doe de deksel een beetje schuin op de pan zodat de mais niet uit de pan springt.

4
  • 150 g suiker

Doe ondertussen de suiker in een steelpan met dikke bodem en laat op laag vuur karamelliseren. Neem de karamel van het vuur als deze goudbruin is.

5
  • 60 g boter

Voeg de boter toe en roer tot die gesmolten is.

6

Verdeel de popcorn over de met bakpapier beklede bakplaat.

7

Besprenkel de karamel er gelijkmatig over. Schep met 2 lepels voorzichtig om, totdat de popcorn rondom bedekt is met karamel.

8
  • 1 tl Maldon zeezout

Bestrooi de popcorn met het zeezout en bak de popcorn ca. 10 min. in het midden van de oven.

9

Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Breek de popcorn in stukjes en serveer in een schaal. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.