Vis­pla­teau met ho­me­ma­de pick­le en sa­la­de

Geef de gerookte vis iets extra’s met de pickle. Een perfecte combinatie!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Geef de gerookte vis iets extra’s met de pickle. Een perfecte combinatie! 4 personen
4 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasschaaf
  • rasp
  • grote plank of schaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van het vruchtvlees in dunne plakjes en de rest met een kaasschaaf in lange dunne linten. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe de komkommerplakjes, radijs en ui in een kom.
  2. Breng ondertussen voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook, roer door. Giet de vloeistof over het groentemengsel en voeg de dille, het zout en peper toe en roer goed door. Laat minimaal 1 uur marineren. Meng ondertussen de crème fraîche met de mierikswortel. Was de citroen, rasp de gele schil boven het crèmefraîchemengsel en pers de helft van de vrucht erboven uit. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.
  3. Snijd de peterselie fijn. Schep de snijbiet om met de olijfolie, peterselie, komkommerlinten, peper en eventueel zout. Leg de salade op een grote plank of schaal. Breek de gerookte vis in stukjes en leg deze ook op de schaal. Serveer met de pickle, mierikswortelcrèmefraîche en partjes citroen.

bereidingstip:

Je kunt de pickle al een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer het op kamertemperatuur.

variatietip:

*Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Kerst Box en zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je 100 g gerookte makreel en 100 g gerookte forel of 100 g gerookte zalm gebruiken.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Concha y Toro Trio Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Blanc.

serveertip:

De ingrediënten van dit visplateau smaken heerlijk bij elkaar. Het is daarom lekker als je wat salade, vis en bijv. pickle combineert in één hapje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Visplateau met homemade pickle en salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­pla­teau met ho­me­ma­de pick­le en sa­la­de

1
1
  • 1 komkommer

Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

2
2
  • 175 g snackradijs

Snijd de helft van het vruchtvlees in dunne plakjes en de rest met een kaasschaaf in lange dunne linten. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.

3
3
  • 1 rode ui

Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe de komkommerplakjes, radijs en ui in een kom.

4
4
  • 30 g suiker
  • 125 ml (witte wijn)azijn
  • 150 ml kraanwater

Breng ondertussen voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook, roer door.

5
5
  • 1 el gedroogde dille
  • 1 tl zout

Giet de vloeistof over het groentemengsel en voeg de dille, het zout en peper toe en roer goed door. Laat minimaal 1 uur marineren.

6
6
  • ½ el mierikswortel
  • 125 g crème fraîche

Meng ondertussen de crème fraîche met de mierikswortel.

7
7
  • 1 citroen

Was de citroen, rasp de gele schil boven het crèmefraîchemengsel en pers de helft van de vrucht erboven uit.

8
8

Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.

9
9
  • 10 g platte peterselie
  • 40 g snijbiet
  • 1 el (extra vierge olijf)olie

Snijd de peterselie fijn. Schep de snijbiet om met de olijfolie, peterselie, komkommerlinten, peper en eventueel zout.

10
10
  • 1 pakje kwartet van gerookte vis*

Leg de salade op een grote plank of schaal. Breek de gerookte vis in stukjes en leg deze ook op de schaal.

11
11

Serveer met de pickle, mierikswortelcrèmefraîche en partjes citroen.

bereidingstip:

Je kunt de pickle al een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer het op kamertemperatuur.

variatietip:

*Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Kerst Box en zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je 100 g gerookte makreel en 100 g gerookte forel of 100 g gerookte zalm gebruiken.

serveertip:

De ingrediënten van dit visplateau smaken heerlijk bij elkaar. Het is daarom lekker als je wat salade, vis en bijv. pickle combineert in één hapje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.