Ge­rook­te fo­rel­pu­ree met dra­gondres­sing en as­per­ges

Twee soorten gerookte vis in één prachtig voorgerecht. Zeker niet moeilijk te maken en zowel lauwwarm als koud lekker.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Twee soorten gerookte vis in één prachtig voorgerecht. Zeker niet moeilijk te maken en zowel lauwwarm als koud lekker. 4 personen
4 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetron
  • portioneerring (Ø 7 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips 2½ min. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  3. Snijd de dragon fijn en de forel uit de proeverij in stukjes. Meng de helft van de dragon met de forel door de puree. Dek af met vershoudfolie en verwarm 5 min. op 750 watt in de magnetron.
  4. Meng ondertussen de rest van de dragon door de olie. Maak met de portioneerring op 4 bordjes een portie puree.
  5. Leg een plakje gerookte heilbot uit de proeverij en ½ ei erop. Verdeel de aspergetips eromheen. Besprenkel met de dragonolie en bestrooi met peper. Lekker!

variatietip:

Je kunt de dragon ook vervangen door 1 bakje platte peterselie (20 g).

Tip:

Gebruik de makreel uit de proeverij als luxe lunch op een broodje (bijv. AH Excellent Pistolet) met babyboerenkool, tomaat en pesto.

serveertip:

Serveer de gerookte zalm uit de proeverij op toastjes. Lekker met crème fraîche, zalmeitjes (potje 50 g), een takje dille en een paar druppels citroensap.

bewaartip:

Je kunt stap tot en met het halveren van de gekookte eieren een dag van tevoren maken, en de dragon en forel een dag van tevoren snijden. Maak dan ook alvast de dragonolie. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 980 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rook­te fo­rel­pu­ree met dra­gondres­sing en as­per­ges

1
  • 100 g groene aspergetips

Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips 2½ min. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
  • 2 eieren

Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

3
  • 15 g dragon
  • 1 pak proeverij gerookte vis
  • 450 g verse aardappelpuree met boter

Snijd de dragon fijn en de forel uit de proeverij in stukjes. Meng de helft van de dragon met de forel door de puree.

4

Dek af met vershoudfolie en verwarm 5 min. op 750 watt in de magnetron.

5
  • 50 ml olijfolie citroen

Meng ondertussen de rest van de dragon door de olie. Maak met de portioneerring op 4 bordjes een portie puree.

6

Leg een plakje gerookte heilbot uit de proeverij en ½ ei erop. Verdeel de aspergetips eromheen. Besprenkel met de dragonolie en bestrooi met peper. Lekker!

variatietip:

Je kunt de dragon ook vervangen door 1 bakje platte peterselie (20 g).

serveertip:

Serveer de gerookte zalm uit de proeverij op toastjes. Lekker met crème fraîche, zalmeitjes (potje 50 g), een takje dille en een paar druppels citroensap.

bewaartip:

Je kunt stap tot en met het halveren van de gekookte eieren een dag van tevoren maken, en de dragon en forel een dag van tevoren snijden. Maak dan ook alvast de dragonolie. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.