Sa­la­de met me­loen en ge­rook­te kip

Tover om tot maaltijdsalade door er een knapperig stokbrood bij te serveren.

(415)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Tover om tot maaltijdsalade door er een knapperig stokbrood bij te serveren. 4 personen
3 415

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de meloen in vieren, verwijder de pitten met een lepel. Schep of snijd het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de kip in dunne plakjes. Snijd de ui in zeer dunne halve plakjes. Meng de blokjes meloen met de plakjes kipfilet en de ui.
  2. Meng voor de dressing de crème fraîche met de olie, het citroensap en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de dressing met de meloen, kipfilet en de ui. Verdeel de sla over de borden en schep de kip, ui en de meloen erop. Strooi er peper over.

variatietip:

Mierikswortel lijkt in smaak een beetje op mosterd. Je kunt het in een dressing gebruiken of een beetje op een broodje met rosbief smeren.

video

Me­loen snij­den

Instructievideo - 01:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 2 g
Ook te zien in

Salade met meloen en gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met me­loen en ge­rook­te kip

1
1
  • 1 galiameloen

Snijd de meloen in vieren, verwijder de pitten met een lepel.

Meloen snijden

Instructievideo

01:38 min.

2
2
  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 rode ui

Schep of snijd het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de kip in dunne plakjes. Snijd de ui in zeer dunne halve plakjes.

3
3

Meng de blokjes meloen met de plakjes kipfilet en de ui.

4
4
  • ½ citroen
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mierikswortel

Pers de citroen uit. Meng voor de dressing de crème fraîche met de olie, het citroensap en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 200 g ijsbergsla

Meng de dressing met de meloen, kipfilet en de ui. Verdeel de sla over de borden en schep de kip, ui en de meloen erop. Strooi er peper over.

variatietip:

Mierikswortel lijkt in smaak een beetje op mosterd. Je kunt het in een dressing gebruiken of een beetje op een broodje met rosbief smeren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.