Maal­tijd­sa­la­de met kip en me­loen

Kijk, zo kun je ook een zomersalade serveren. Met meloenbolletjes, knapperige paprika en amandelschaafsel, puur zomer!

(690)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kijk, zo kun je ook een zomersalade serveren. Met meloenbolletjes, knapperige paprika en amandelschaafsel, puur zomer! 2 personen
4 690

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • meloenbolletjeslepel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Steek met een meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit de helften (zorg ervoor dat de schilhelften heel blijven). Laat de meloenhelften omgekeerd uitlekken.
  2. Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes in ca. 5 min. gaar, schep regelmatig om. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
  3. Snijd de paprika in kleine blokjes. Schep de veldsla en de citroensap in een kom door elkaar. Roer in een kommetje de mayonaise en de kerriepoeder door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap. Schep de meloenbolletjes, kip en paprika door de veldsla.
  4. Schep de salade in de meloenhelften (rest van de salade in de schaal op tafel zetten). Schep de kerriesaus erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
video

Me­loen snij­den

Instructievideo - 01:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 565 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met kip en meloen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met kip en me­loen

1
1
  • 1 galiameloen

Halveer de meloen en verwijder de pitjes.

Meloen snijden

Instructievideo

01:38 min.

2
2

Steek met een meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit de helften (zorg ervoor dat de schilhelften heel blijven).

3
3

Laat de meloenhelften omgekeerd uitlekken.

4
4
  • 200 g gemarineerde kipfilet
  • 1 el olijfolie

Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes in ca. 5 min. gaar, schep regelmatig om.

5
5
  • 2 el amandelschaafsel

Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

6
6
  • ½ rode paprika
  • 75 g veldsla
  • 1 el citroensap

Snijd de paprika in kleine blokjes. Schep de veldsla en de citroensap in een kom door elkaar.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7
  • 2 el yoghurtmayonaise
  • ¾ el milde kerriepoeder

Roer in een kommetje de mayonaise en de kerriepoeder door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap.

8
8

Schep de meloenbolletjes, kip en paprika door de veldsla.

9
9

Schep de salade in de meloenhelften (rest van de salade in de schaal op tafel zetten). Schep de kerriesaus erover en bestrooi met het amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.