Tor­til­la met ge­gril­de kip en pa­pri­ka

Ook kids smullen ervan! Mits je de rode peper weglaat als ze mee-eten.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Ook kids smullen ervan! Mits je de rode peper weglaat als ze mee-eten. 4 personen
3 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in smalle repen. Meng in een kom 2 el citroensap met de olie en marineer hierin de kip 15 minuten. Kruis de tomaten in en dompel ze 1 minuut in kokend water. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snijd de peper in de lengte open. Verwijder de zaadjes en hak daarna fijn. Schil de avocado's, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes. Snijd de ui fijn. Snijd de koriander grof. Prak in een lage schaal met een vork of pureestamper de avocado fijn met de tomaat, rode peper, ui en de rest van het citroensap. Breng de guacamole op smaak met zout en peper. Roer de helft van de koriander erdoor en zet apart.
  3. Snijd de paprika in repen. Verhit de grillpan, rooster de paprika 1-2 minuten en schep hem in een schaal. Gril de kipreepjes 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze bij de paprika en meng met de rest van de koriander.
  4. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het kipmengsel erover. Rol ze op en serveer met de guacamole.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tortilla met gegrilde kip en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la met ge­gril­de kip en pa­pri­ka

1
1
  • 500 g kipfilet
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 2 tomaten

Snijd de kip in smalle repen. Meng in een kom del citroensap met de olie en marineer hierin de kip 15 minuten. Kruis de tomaten in en dompel ze 1 minuut in kokend water. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2
2
  • 1 rode peper
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 ui
  • 15 g koriander

Snijd de peper in de lengte open. Verwijder de zaadjes en hak daarna fijn. Schil de avocado's, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes. Snijd de ui fijn. Snijd de koriander grof.

3
3
  • 1 el citroensap

Prak in een lage schaal met een vork of pureestamper de avocado fijn met de tomaat, rode peper, ui en de rest van het citroensap. Breng de guacamole op smaak met zout en peper. Roer de helft van de koriander erdoor en zet apart.

4
4
  • 3 rode paprika's

Snijd de paprika in repen. Verhit de grillpan, rooster de paprika 1-2 minuten en schep hem in een schaal. Gril de kipreepjes 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze bij de paprika en meng met de rest van de koriander.

5
5
  • 4 bloemtortilla's

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het kipmengsel erover. Rol ze op en serveer met de guacamole.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.