Kerst­bal­le­tjes met to­ma­ten­saus

Zo krijgen je kinderen wel heel makkelijk groente binnen.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zo krijgen je kinderen wel heel makkelijk groente binnen. 4 personen
3 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • keukenmachine
  • cocktailprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot met de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomaten en honing toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Haal ondertussen de blaadjes van de basilicumtakjes. Doe de rest van de knoflook, doperwten, kip, 6 blaadjes basilicum en het brood in de mengkom van de keukenmachine. Maal kort tot een glad gehakt. Voeg het ei, de kaas, peper en eventueel zout toe. Rasp de gele schil van de citroen erboven en pulseer kort tot alle ingrediënten gemengd zijn.
  3. Breng een ruime pan met een laag water aan de kook. Vorm met natte handen kleine balletjes van Ø 2 cm van het kipgehakt en laat ze voorzichtig in het water glijden. Kook de balletjes in 2 of 3 porties in 8 min. gaar.
  4. Rijg steeds 2 balletjes met 1 bolletje mozzarella en 1 basilicumblaadje ertussen aan de cocktailprikkers en serveer de tomatensaus als dip erbij.

bereidingstip:

Je kunt dit recept tot en met stap 3 een dag van tevoren bereiden. Bewaar de afgekoelde balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Verwarm ze ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kerstballetjes met tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­bal­le­tjes met to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 sjalot
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot met de helft van de knoflook 3 min.

2
2
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 tl honing

Voeg de tomaten en honing toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.

3
3

Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 15 g basilicum

Haal ondertussen de blaadjes van de basilicumtakjes.

5
5
  • 100 g doperwten
  • 300 g kipdijfilet
  • 2 sneetjes witbrood

Doe de rest van de knoflook, doperwten, kip, 1/4 van de blaadjes basilicum en het brood in de mengkom van de keukenmachine.

6
6
  • 1 ei
  • 75 g Parmezaanse kaas

Maal kort tot een glad gehakt. Voeg het ei, de kaas, peper en eventueel zout toe.

7
7
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen erboven en pulseer kort tot alle ingrediënten gemengd zijn.

8
8

Breng een ruime pan met een laag water aan de kook.

9
9

Vorm met natte handen kleine balletjes van Ø 2 cm van het kipgehakt en laat ze voorzichtig in het water glijden.

10
10

Kook de balletjes in 2 of 3 porties in 8 min. gaar.

11
11
  • 150 g minimozzarella

Rijg steeds 2 balletjes met 1 bolletje mozzarella en 1 basilicumblaadje ertussen aan de cocktailprikkers en serveer de tomatensaus als dip erbij.

bereidingstip:

Je kunt dit recept tot en met stap 3 een dag van tevoren bereiden. Bewaar de afgekoelde balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Verwarm ze ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.