Me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

Italiaanse klassieker: aubergines met kaas uit de oven. Kost wat tijd, maar is dat dubbel en dwars waard.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 795 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(693)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaanse klassieker: aubergines met kaas uit de oven. Kost wat tijd, maar is dat dubbel en dwars waard. 4 personen
3 693

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 min. uitlekken.
  2. Verhit ondertussen 3 el olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en de gesneden knoflook 2 min. Voeg de tomaten toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes. Breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 min. zachtjes koken.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Spoel de aubergines af en dep droog met keukenpapier. Bak de aubergines in delen, bak steeds in een scheut van de rest van de olie. Bak de plakken telkens 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine. Bak ca. 30 min. in de oven.

serveertip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 67 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Melanzane alla parmigiana

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

1
  • 4 aubergines

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm.

2

Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 min. uitlekken.

3
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

4
  • 45 ml olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 min.

5
  • 800 g gepelde tomaten

Voeg de tomaten toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes.

6
  • 2 tl suiker

Breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 min. zachtjes koken.

7

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

8

Spoel de aubergines af en dep droog met keukenpapier.

9
  • 150 ml olijfolie

Bak de aubergines in delen, bak steeds in een scheut van de olie. Bak de plakken telkens 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.

10
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp de Parmezaanse kaas.

11
  • 250 g mozzarella

Snijd de mozzarella in plakken.

12

Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op.

13
  • 15 g basilicum

Bestrooi met Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over.

14

Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine. Bak ca. 30 min. in de oven.

15

Bon appétit!

serveertip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.