Zuc­chi­ni al­la par­mi­gi­a­na

Gegrilde courgette als 'lasagnebladen': lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Gegrilde courgette als 'lasagnebladen': lekker! 4 personen
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook 8 min. op laag vuur.
  2. Snijd ondertussen de courgettes in plakjes van 1 cm. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Voeg de azijn, passata, peper en eventueel zout toe aan de uien en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Neem van het vuur.
  3. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Scheur de blaadjes basilicum grof. Snijd de mozzarella in plakjes.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgetteplakjes in 3 delen 4 min. Keer halverwege.
  5. Vet de ovenschaal in en bestrijk met 1 el saus. Leg 1/3 van de courgetteplakjes in een laag erop. Bestrooi met 1/3 van de Parmezaanse kaas en 1/3 van het basilicum. Schep 1/2 van de saus erop. Maak zo nog een laag met courgette, Parmezaan en basilicum. Verdeel de rest van de saus en de courgette erover.
  6. Leg de mozzarella met de rest van het basilicum erop. Meng de rest van de Parmezaan met de panko en verdeel erover. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en serveer.

combinatietip:

Lekker met saltimbocca.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Zucchini alla parmigiana

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuc­chi­ni al­la par­mi­gi­a­na

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 3 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el arachideolie

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 8 min. op laag vuur.

3
  • 4 courgette
  • 4 el arachideolie

Snijd ondertussen de courgettes in plakjes van 1 cm. Bestrijk met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
  • 2 el balsamicoazijn
  • 690 g passata di pomodoro

Voeg de azijn, passata, peper en eventueel zout toe aan de uien en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Neem van het vuur.

5
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 15 g basilicum
  • 125 g mozzarella

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Scheur de blaadjes basilicum grof. Snijd de mozzarella in plakjes.

6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgetteplakjes in 3 delen 4 min. Keer halverwege.

7

Vet de ovenschaal in en bestrijk met 1 el saus. Leg 1/3 van de courgetteplakjes in een laag erop. Bestrooi met 1/3 van de Parmezaanse kaas en 1/3 van het basilicum.

8

Schep 1/2 van de saus erop. Maak zo nog een laag met courgette, Parmezaan en basilicum. Verdeel de rest van de saus en de courgette erover.

9
  • 8 el panko

Leg de mozzarella met de rest van het basilicum erop. Meng de rest van de Parmezaan met de panko en verdeel erover.

10

Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en serveer. Lekker!

combinatietip:

Lekker met saltimbocca.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.