Kip­ge­hakt-par­me­zaan­bal­le­tjes

Hartige kip-kalkoenballetjes met prei voor bij een diner of borrel.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Hartige kip-kalkoenballetjes met prei voor bij een diner of borrel. 8 personen
4 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de helft van het basilicum fijn. Doe samen met de kip en kalkoen in de keukenmachine en maal fijn tot gehakt.
  2. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord en laat het brood in de melk weken. Rasp de kaas. Doe het kipmengsel in een kom en voeg het kipgehakt, zout, de kaas en eieren toe. Knijp het brood uit en meng erdoor. Was de prei, snijd zeer fijn en meng erdoor.
  3. Draai kleine balletjes van het gehakt, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Keer halverwege. Laat uit de oven 15 min. afkoelen. Leg elk balletje op een blaadje basilicum. Serveer op een grote schaal. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt de balletjes 2 dagen van tevoren bakken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen, leg dan elk balletje op een blaadje basilicum en serveer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 405 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kipgehakt-parmezaanballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­ge­hakt-par­me­zaan­bal­le­tjes

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
  • 15 g basilicum
  • 200 g kipdijfilet
  • 300 g kalkoendijblokjes

Snijd het basilicum fijn. Doe samen met de kip en kalkoen in de keukenmachine en maal fijn tot gehakt.

3
  • 3 sneetjes witbrood
  • 100 ml halfvolle melk
  • 75 g Parmezaanse kaas

Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord en laat het brood in de melk weken. Rasp de kaas.

4
  • 150 g kipgehakt
  • 1 tl zout
  • 2 eieren

Doe het kipmengsel in een kom en voeg het kipgehakt, zout, de kaas en eieren toe. Knijp het brood uit en meng erdoor.

5
  • 100 g prei

Was de prei, snijd zeer fijn en meng erdoor.

6

Draai kleine balletjes van het gehakt, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

7

Laat uit de oven 15 min. afkoelen.

8
  • 15 g basilicum

Leg elk balletje op een blaadje basilicum. Serveer op een grote schaal. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt de balletjes 2 dagen van tevoren bakken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen, leg dan elk balletje op een blaadje basilicum en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.