Plaat­piz­za met to­nijn en pa­pri­ka

Handig: de basis zit al in de pizzakit. Wat tonijn, groente en kaas erbij, en klaar is pizza!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 740 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Handig: de basis zit al in de pizzakit. Wat tonijn, groente en kaas erbij, en klaar is pizza! 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit de pizzakit uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de tomatensaus uit de pizzakit met de pesto en bestrijk het deeg ermee, behalve de randen.
  2. Snijd de steelaanzet van de paprika’s, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen. Verdeel met de tomaatjes over de pizzabodem. Schaaf de kaas erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Bestrooi na 15 min. met de pijnboompitten.
  4. Neem de pizza uit de oven. Laat de tonijn uitlekken en snijd de waterkers grof. Verdeel de tonijn en waterkers over de pizza.

variatietip:

Vervang de waterkers door 75 g rucola.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.780 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2015

Plaatpizza met tonijn en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­piz­za met to­nijn en pa­pri­ka

1
1
  • 1 pizzakit

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit de pizzakit uit over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 3 el pesto arrabbiata

Meng de tomatensaus uit de pizzakit met de pesto en bestrijk het deeg ermee, behalve de randen.

3
3
  • 1 zak puntpaprikamix

Snijd de steelaanzet van de paprika’s, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 130 g zongedroogde tomaatjes
  • 100 g Cheddar Tophat 48+

Verdeel de paprika en tomaatjes over de pizzabodem. Schaaf de kaas erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 65 g pijnboompitten

Bestrooi na 15 min. met de pijnboompitten.

6
6
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie
  • 75 g waterkers

Neem de pizza uit de oven. Laat de tonijn uitlekken en snijd de waterkers grof. Verdeel de tonijn en waterkers over de pizza.

variatietip:

Vervang de waterkers door 75 g rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.