Brood­piz­za met to­nijn en moz­za­rel­la

De bodem van deze pizza maak je gewoon met sneetjes witbrood. Handig en supersnel klaar!

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De bodem van deze pizza maak je gewoon met sneetjes witbrood. Handig en supersnel klaar! 4 personen
4 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet bakplaat in. Verwijder de korst van het brood en leg de sneetjes dicht tegen elkaar aan op de ingevette bakplaat, in vier rijen van 3 sneetjes.
  2. Snijd de ui in dunne partjes. Strijk de tomatensaus over het brood uit en beleg met rode ui en tonijn. Strooi de oregano en kappertjes erover. Snijd de mozzarella in plakjes en dep de plakjes droog met keukenpapier. Leg vervolgens op de pizza. Bestrooi met peper en oude kaas. Bak in het midden van de oven de broodpizza in 15-20 min. knapperig en bruin.

combinatietip:

Lekker met een salade van sperziebonen, bosui en een citroenvinaigrette.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.395 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Broodpizza met tonijn en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­piz­za met to­nijn en moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 12 sneetjes witbrood

Vet bakplaat in. Verwijder de korst van het brood en leg de sneetjes dicht tegen elkaar aan op de ingevette bakplaat, in vier rijen van 3 sneetjes.

3
3
  • 2 rode uien
  • 200 ml Italiaanse tomatensaus met kruiden (sugo)
  • 400 g tonijn in olie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el kappertjes

Snijd de ui in dunne partjes. Strijk de tomatensaus over het brood uit en beleg met rode ui en tonijn. Strooi de oregano en kappertjes erover.

4
4
  • 2 bollen mozzarella
  • 50 g geraspte oude kaas

Snijd de mozzarella in plakjes en dep de plakjes droog met keukenpapier. Leg vervolgens op de pizza. Bestrooi met peper en oude kaas.

5
5

Bak in het midden van de oven de broodpizza in 15-20 min. knapperig en bruin.

combinatietip:

Lekker met een salade van sperziebonen, bosui en een citroenvinaigrette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.