Spa­ghet­ti met to­maat, ru­co­la en kap­per­tjes

(557)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 557

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes. Verwarm de olie op laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 min. zachtjes in de olie, zorg dat hij niet gaat kleuren. Neem de pan van het vuur. Voeg de tomaten en de kappertjes toe en laat 1 uur marineren.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de mozzarella in blokjes. Giet af in een vergiet en meng de warme spaghetti met het tomatenmengsel, mozzarella, rucola en de basilicumblaadjes en serveer direct.

bereidingstip:

Spaghetti gaat goed samen met zowel iets dunnere als wat dikkere sauzen en sauzen op basis van olijfolie. Het is lekker om wat kookvocht toe te voegen zodat de spaghetti sappig blijft.

variatietip:

Voeg de overgebleven kappertjes toe aan bijvoorbeeld een aardappelsalade of maak een supersnelle tonijnsalade van 1 blikje uitgelekte tonijn gemengd met 1 el mayonaise en roer er 1 el kappertjes door.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met tomaat, rucola en kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met to­maat, ru­co­la en kap­per­tjes

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 250 g romaatjes

Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes.

2
2
  • 150 ml olijfolie extra vierge

Verwarm de olie op laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 min. zachtjes in de olie, zorg dat hij niet gaat kleuren. Neem de pan van het vuur.

3
3
  • 6 el kappertjes

Voeg de tomaten en de kappertjes toe en laat 1 uur marineren.

4
4
  • 350 g spaghetti
  • 125 g mozzarella

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de mozzarella in blokjes.

5
5
  • 75 g rucola
  • 15 g basilicum

Giet af in een vergiet en meng de warme spaghetti met het tomatenmengsel, mozzarella, rucola en de basilicumblaadjes en serveer direct.

bereidingstip:

Spaghetti gaat goed samen met zowel iets dunnere als wat dikkere sauzen en sauzen op basis van olijfolie. Het is lekker om wat kookvocht toe te voegen zodat de spaghetti sappig blijft.

variatietip:

Voeg de overgebleven kappertjes toe aan bijvoorbeeld een aardappelsalade of maak een supersnelle tonijnsalade van 1 blikje uitgelekte tonijn gemengd met 1 el mayonaise en roer er 1 el kappertjes door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.