To­nijn­pas­ta met kap­per­tjes

Knoflook, olijven én kappertjes in één pastagerecht... dat is wat je noemt: een smaakexplosie.

(183)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Knoflook, olijven én kappertjes in één pastagerecht... dat is wat je noemt: een smaakexplosie. 4 personen
3 183

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tonijn af, vang de olie op.
  2. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in reepjes. Verhit de tonijnolie in een wok en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en de paprika toe en roerbak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  3. Schep de tonijn, de olijven en de kappertjes erdoor en warm de saus nog ca. 5 min. door, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Serveer direct.

combinatietip:

Kappertjes zijn lang houdbaar en erg lekker in een pasta of een salade.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 24-25

Tonijnpasta met kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­pas­ta met kap­per­tjes

1
1
  • 250 g schelpjespasta
  • 320 g tonijn in olie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tonijn af, vang de olie op.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 zak paprikamix
  • 400 g tomatenblokjes

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in reepjes. Verhit de tonijnolie in een wok en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en de paprika toe en roerbak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

3
3
  • 50 g zwarte olijven
  • 50 g kappertjes

Schep de tonijn, de olijven en de kappertjes erdoor en warm de saus nog ca. 5 min. door, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Serveer direct.

combinatietip:

Kappertjes zijn lang houdbaar en erg lekker in een pasta of een salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.