To­nijn­ta­pe­na­de met kap­per­tjes

  • bijgerecht
  • 6 personen
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 6 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Giet de tonijn af maar vang de olie op. Pureer de tonijn met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Voeg 1-2 eetlepels van de opgevangen olie toe om de tapenade smeuïg te maken. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep in een schaaltje en zet de tonijntapenade minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

Tip:

Houdt u van een grove tapenade? Pureer de tapenade dan korter of hak de ingrediënten met de hand. Liever geen ansjovis? Laat deze dan achterwege en breng de tapenade op smaak met fijn (zee)zout.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.