Pen­ne met to­nijn in to­ma­ten-kap­per­tjes

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 67

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de blikjes tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook heel zachtjes 4 minuten. Voeg de tomaatstukjes, olijven en kappertjes toe en stoof alles zachtjes 10 minuten.
  2. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht in een schaaltje. Giet de penne af en schep de pasta door de groenten. Breng het gerecht op smaak met zout en chilipeper. Voeg als de pasta te droog is, een scheutje van het achtergehouden kookvocht toe.
  3. Verdeel de pasta over 4 warme diepe borden. Verdeel de tonijn in stukken en leg ze op de pasta. Schep een lepel tapenade op elk bord.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.