Vol­ko­ren pen­ne met kap­per­tjes

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn uitlekken en snijd de tomaten in plakjes. Kook in een pan met ruim kokend water en zout penne 6-8 min. beetgaar. Snijd de knoflook in plakjes. Bak zachtjes in een koekenpan met olie de knoflook 1 min. Schep de knoflook uit de pan en op een schoteltje. Leg de ansjovisfilets met aanhangende olie in een koekenpan en verwarm 1-2 min. (ansjovis 'smelt' dan).
  2. Doe de tonijn in een koekenpan, haal los met een vork en warm nog 2 min. mee. Schep de knoflook erdoor en breng pittig op smaak met peper. Meng in een kom de tomaten met olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de pasta uitlekken en meng met de kappertjes door de tonijnsaus. Verdeel de pasta over warme borden. Serveer met tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Volkoren penne met kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren pen­ne met kap­per­tjes

1
1
  • 2 blikken tonijn
  • 6 trostomaten
  • 300 g volkoren penne

Laat de tonijn uitlekken en snijd de tomaten in plakjes. Kook in een pan met ruim kokend water en zout penne 6-8 min. beetgaar.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie

Snijd de knoflook in plakjes. Bak zachtjes in een koekenpan met olie de knoflook 1 min. Schep de knoflook uit de pan en op een schoteltje.

3
3
  • 1 blik ansjovisfilets

Leg de ansjovisfilets met aanhangende olie in een koekenpan en verwarm 1-2 min. (ansjovis 'smelt' dan).

4
4
  • 1 mespunt grofgemalen zwarte peper

Doe de tonijn in een koekenpan, haal los met een vork en warm nog 2 min. mee. Schep de knoflook erdoor en breng pittig op smaak met peper.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 4 el kappertjes

Meng in een kom de tomaten met olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de pasta uitlekken en meng met de kappertjes door de tonijnsaus.

6
6

Verdeel de pasta over warme borden. Serveer met tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.