Erik van Loo's zoer­vleisj

Het ziet er misschien niet zo uit, maar het is zó lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 3 uur bereiden
    • 48 uur wachten
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het ziet er misschien niet zo uit, maar het is zó lekker! 4 personen
4 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • braadpan met dikke bodem

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien grof. Snijd de riblappen in gelijke blokjes. Kneus de peperkorrels. Meng de ui door het vlees met de kruidnagels, laurierblaadjes, peper en nootmuskaat. Schenk er de blanke azijn en ca. 350 ml water bij (of zoveel tot het vlees bijna onder staat). Laat 48 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Schep het vlees in een zeef en vang de marinade op. Verhit 2 el olie in een stoofpan en bak de helft van het vlees met de ui. Eerst moet het vocht verdampen en daarna gaat het vlees bakken. Houd apart. Herhaal dit met de rest van het vlees. Blus al het vlees af met een deel van de marinade en stoof op heel laag vuur 1½ uur.
  3. Schenk wat marinade bij het vlees als het te droog wordt. Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Meng de appelstroop, bruine suiker, zilveruitjes, ontbijtkoek en balsamicoazijn door het vlees. Voeg marinade toe als het te droog wordt en stoof het vlees in nog 1 uur gaar. Roer af en toe.
  4. Proef of zoet en zuur in balans zijn. Voeg naar smaak eventueel nog wat balsamicoazijn, suiker, peper, zout of ontbijtkoek toe.
  5. Verdeel, als je het zoervleisj met frites eet, deze over het bord. Schep het vlees erop en garneer met appelmoes en mayonaise.

combinatietip:

Lekker met frites van Erik van Loo. Kijk voor het recept elders op deze site.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Erik van Loo's zoervleisj

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erik van Loo's zoer­vleisj

1
1
  • 3 uien
  • 800 g ribrunderlappen
  • 10 peperkorrels

Snipper de uien grof. Snijd de riblappen in gelijke blokjes. Kneus de peperkorrels.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 4 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 mespunt gemalen nootmuskaat

Meng de ui door het vlees met de kruidnagels, laurierblaadjes, peper en nootmuskaat.

3
3
  • 150 ml blanke azijn
  • 350 ml kraanwater

Schenk er de blanke azijn en het water bij (of zoveel tot het vlees bijna onder staat). Laat 48 uur afgedekt in de koelkast marineren.

4
4

Schep het vlees in een zeef en vang de marinade op.

5
5
  • 4 el arachideolie

Verhit de helft van de olie in een stoofpan en bak de helft van het vlees met de ui. Eerst moet het vocht verdampen en daarna gaat het vlees bakken. Houd apart.

6
6

Herhaal dit met de rest van het vlees.

7
7

Blus al het vlees af met een deel van de marinade en stoof op heel laag vuur 1½ uur.

8
8
  • 50 g ontbijtkoek

Schenk wat marinade bij het vlees als het te droog wordt. Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes.

9
9
  • 2 el rinse appelstroop
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el zilveruitjes
  • 40 ml balsamicoazijn

Meng de appelstroop, bruine suiker, zilveruitjes, ontbijtkoek en balsamicoazijn door het vlees.

10
10

Voeg marinade toe als het te droog wordt en stoof het vlees in nog 1 uur gaar. Roer af en toe.

11
11

Proef of zoet en zuur in balans zijn. Voeg naar smaak eventueel nog wat balsamicoazijn, suiker, peper, zout of ontbijtkoek toe.

12
12

Verdeel, als je het zoervleisj met frites eet, deze over het bord. Schep het vlees erop en garneer met appelmoes en mayonaise.

combinatietip:

Lekker met frites van Erik van Loo. Kijk voor het recept elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.