Hash­brown met pa­pri­ka en ei­e­ren

Amerikaanse rösti, deze keer met aardappelblokjes in plaats van geraspte aardappel. Heerlijk als ontbijt, lunch- of avondmaaltijd.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans ontbijt Amerikaanse rösti, deze keer met aardappelblokjes in plaats van geraspte aardappel. Heerlijk als ontbijt, lunch- of avondmaaltijd. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de aardappelen en snijd ze (ongeschild) in blokjes van 1.5 cm. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes of reepjes.
  2. Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 5 min. tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelblokjes met peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Schep regelmatig om. Draai het vuur iets lager en bak zonder omscheppen nog 5 min.
  3. Maak met een spatel of lepel 4 kuiltjes in het aardappel-groentemengsel en breek boven elk één ei. Leg de deksel op de pan. Verwarm tot het eiwit stevig is, het eigeel mag halfzacht blijven. Bestrooi met peper en eventueel zout.

serveertip:

Dit gerecht als hoofgerecht of lunch eten? Serveer het dan met snijbietsalade of een andere slamelange.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Hashbrown met paprika en eieren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hash­brown met pa­pri­ka en ei­e­ren

1
  • 800 g Carisma vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui

Was de aardappelen en snijd ze (ongeschild) in blokjes van 1.5 cm. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen.

2
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes of reepjes.

3
  • 25 g boter

Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 5 min. tot ze zacht zijn.

4

Voeg de aardappelblokjes met peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Schep regelmatig om. Draai het vuur iets lager en bak zonder omscheppen nog 5 min.

5
  • 4 eieren

Maak met een spatel of lepel 4 kuiltjes in het aardappel-groentemengsel en breek boven elk één ei. Leg de deksel op de pan.

6

Verwarm tot het eiwit stevig is, het eigeel mag halfzacht blijven. Bestrooi met peper en eventueel zout. Lekker!

serveertip:

Dit gerecht als hoofgerecht of lunch eten? Serveer het dan met snijbietsalade of een andere slamelange.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.