Aard­ap­pel­sa­la­de met kap­per­tjes en pe­ter­se­lie

Serveer deze salade bij een stukje kip of makreel en je favoriete groente.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Serveer deze salade bij een stukje kip of makreel en je favoriete groente. 4 personen
3 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in parten en kook ze in 12 min. beetgaar. Giet af en laat de aardappelen met de deksel op de pan nog 5 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snipper de ui. Meng de olie met de knoflook, ui, kappertjes en chilivlokken en verwarm in een kleine pan op laag vuur. Neem de pan van het vuur.
  3. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers uit. Schep de aardappelen met het citroenrasp, de helft van het citroensap en de rest van de ingrediënten om in een ruime kom. Breng de salade op smaak met zeezout en serveer hem lauwwarm.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met kappertjes en peterselie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met kap­per­tjes en pe­ter­se­lie

1
1
  • 1 kg Carisma vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in parten en kook ze in 12 min. beetgaar. Giet af en laat de aardappelen met de deksel op de pan nog 5 min. staan.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • ¼ tl chilipeper uit de molen

Meng de olie met de knoflook, ui, kappertjes en chilivlokken en verwarm in een kleine pan op laag vuur. Neem de pan van het vuur.

4
4
  • 1 stengel bleekselderij
  • 10 g platte peterselie
  • 1 citroen

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers uit.

5
5

Schep de aardappelen met het citroenrasp, de helft van het citroensap en de rest van de ingrediënten om in een ruime kom.

6
6

Breng de salade op smaak met zeezout en serveer hem lauwwarm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.