Oven­aard­ap­pe­len met kur­ku­ma en ro­mes­co

Crunchy aardappelen met een heerlijke Spaanse dip.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht Crunchy aardappelen met een heerlijke Spaanse dip. 4 personen
4 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen, dep ze droog met een schone theedoek en snijd ze (ongeschild) in kwarten en grotere exemplaren in achten. Schep om met de olijfolie, de kurkuma en eventueel zout in een grote kom. Leg de parten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en crunchy.
  2. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verdeel de snee brood in stukjes. Snijd de knoflook in plakjes en de tomaten in kwarten.
  3. Doe de paprika, rode peper, knoflook, tomaten, garneeramandelen, rodewijnazijn, broodstukjes, peterselie en de rest van de olijfolie in de keukenmachine. Pureer alles tot een grove saus en breng eventueel op smaak met zout. Serveer de saus bij de aardappelparten.

variatietip:

Niet zo’n liefhebber van rode peper? Gebruik dan een snuf paprikapoeder in plaats van verse rode peper.

Tip:

In plaats van de keukenmachine kun je ook een staafmixer gebruiken.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Ovenaardappelen met kurkuma en romesco

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­aard­ap­pe­len met kur­ku­ma en ro­mes­co

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 kg Carisma vastkokende aardappelen

Was de aardappelen, dep ze droog met een schone theedoek en snijd ze (ongeschild) in kwarten en grotere exemplaren in achten.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)

Schep om met de olijfolie, de kurkuma en eventueel zout in een grote kom.

4
4

Leg de parten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en crunchy.

5
5
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

6
6
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

7
7
  • 1 snee brood
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten

Verdeel de snee brood in stukjes. Snijd de knoflook in plakjes en de tomaten in kwarten.

8
8
  • 50 g garneeramandelen
  • 1 el rodewijnazijn
  • 4 takjes peterselie
  • 3 el olijfolie

Doe de paprika, rode peper, knoflook, tomaten, garneeramandelen, rodewijnazijn, broodstukjes, peterselie en de rest van de olijfolie in de keukenmachine.

9
9

Pureer alles tot een grove saus en breng eventueel op smaak met zout.

10
10

Serveer de saus bij de aardappelparten.

variatietip:

Niet zo’n liefhebber van rode peper? Gebruik dan een snuf paprikapoeder in plaats van verse rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.