Ro­mes­co (pit­ti­ge Spaan­se saus)

De Spanjaarden eten deze Catalaanse saus vooral met vis en barbecuerecepten, probeer het eens!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht De Spanjaarden eten deze Catalaanse saus vooral met vis en barbecuerecepten, probeer het eens! 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue of oven
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gril de paprika’s op de barbecue of in de oven op 200 °C tot het vel is zwartgeblakerd. Laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom. Verwijder het vel van de paprika’s. Doe in een hoge kom met de amandelen, olie, komijn, azijn, knoflook en sambal. Pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met zout.

video

Pa­pri­ka's roos­te­ren en ont­vel­len

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Romesco (pittige Spaanse saus)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mes­co (pit­ti­ge Spaan­se saus)

1
1
  • 3 rode paprika's

Gril de paprika’s op de barbecue of in de oven op 200 °C tot het vel is zwartgeblakerd. Laat 15 min. afkoelen in een pan of kom met deksel.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 75 g gerookte amandelen
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el rodewijnazijn
  • ½ teen knoflook
  • 1 tl sambal oelek

Verwijder het vel van de paprika’s. Doe in een hoge kom met de amandelen, olie, komijn, azijn, knoflook en sambal.

3
3

Pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.