Aard­ap­pel en bloem­kool

Altijd al een lekker stel. Nu voegen de tomaat en de kruiden zich erbij en gaan ze samen de oven in.

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Altijd al een lekker stel. Nu voegen de tomaat en de kruiden zich erbij en gaan ze samen de oven in. 4 personen
3 84

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 10 min. in ruim water met zout. Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg ze toe aan de aardappelen en kook nog 5 min. Vet de overnschaal in. Giet af en doe de aardappelen en de bloemkool in de ovenschaal.
  2. Snijd de tomaat in parten en verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kurkuma, kerrie en gemberpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Schep om en schenk de kokosroom erover. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel en bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel en bloem­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2
2
  • 800 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 10 min. in ruim water met zout.

3
3
  • 1 bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg ze toe aan de aardappelen en kook nog 5 min.

4
4

Vet de overnschaal in. Giet af en doe de aardappelen en de bloemkool in de ovenschaal.

5
5
  • 2 tomaten
  • 1 el gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el gemberpoeder (djahé)

Snijd de tomaat in parten en verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kurkuma, kerrie en gemberpoeder. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 165 ml kokosroom

Schep om en schenk de kokosroom erover. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.