Cur­ry van bloem­kool, aard­ap­pe­len en ei­e­ren

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 154

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in water met wat zout 10 min. Kook ondertussen de eieren 7 min., laat schrikken onder koud water en pel ze. Maak rondom in de lengte 4 dunne inkepingen. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook ondertussen de bloemkool 5 min. Verhit de olie in een wok en bak de aardappelen in 10 min. bruin en gaar. Snipper de ui grof en voeg na 7 min. toe. Schep de bloemkool en de eieren erbij, voeg de kerriesaus toe en meng goed. Dek de wok af en gaar het gerecht op laag vuur 5 min.
  3. Snijd de koriander grof. Haal de wok van het vuur en schep bijna alle koriander erdoor. Verdeel de rijst over borden en schep de curry erbij. Bestrooi met de rest van de koriander.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 52-01

Curry van bloemkool, aardappelen en eieren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry van bloem­kool, aard­ap­pe­len en ei­e­ren

1
1
  • 450 g vastkokende aardappelen

Schil en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in water met wat zout 10 min.

2
2
  • 6 eieren

Kook ondertussen de eieren 7 min., laat schrikken onder koud water en pel ze. Maak rondom in de lengte 4 dunne inkepingen.

3
3
  • 200 g basmatirijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 600 g bloemkool
  • 3 el olijfolie

Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 5 min. Verhit de olie in een wok en bak de aardappelen in 10 min. bruin en gaar.

5
5
  • 1 ui
  • 520 g Indiase kerriesaus

Snipper de ui grof en voeg na 7 min. toe. Schep de bloemkool en de eieren erbij, voeg de kerriesaus toe en meng goed.

6
6
  • 15 g koriander

Dek de wok af en gaar het gerecht op laag vuur 5 min. Snijd de koriander grof. Haal de wok van het vuur en schep bijna alle koriander erdoor.

7
7

Verdeel de rijst over borden en schep de curry erbij. Bestrooi met de rest van de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.