In­di­a­se groen­te­cur­ry

Een fijne, milde curryvariant met eieren.

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Een fijne, milde curryvariant met eieren. 4 personen
3 146

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren 7 minuten, pel en halveer ze. Snijd intussen de ui in dunne partjes.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Roer de mild curry erbij en roerbak 5 minuten. Voeg het water en de kookroom toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe, roer ze om en stoof de groenten op laag vuur in ca. 15 min. gaar. Leg na 10 min. de eieren in de saus en warm ze mee.
  3. Verdeel de Indiase groentecurry met de gehalveerde eieren over diepe borden en serveer de rijst erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 12-13

Indiase groentecurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se groen­te­cur­ry

1
1
  • 350 g basmatirijst
  • 6 eieren
  • 1 olie

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren 7 minuten, pel en halveer ze. Snijd intussen de ui in dunne partjes.

2
2
  • 2 el olie
  • 125 ml milde currypasta
  • 100 ml water
  • 125 ml kookroom

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Roer de mild curry erbij en roerbak 5 minuten. Voeg het water en de kookroom toe en breng het al roerend aan de kook.

3
3
  • 700 g bloemkool- en broccoliroosjes

Voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe, roer ze om en stoof de groenten op laag vuur in ca. 15 min. gaar. Leg na 10 min. de eieren in de saus en warm ze mee.

4
4

Verdeel de Indiase groentecurry met de gehalveerde eieren over diepe borden en serveer de rijst erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.