Cur­ry van lin­zen-run­der­bal­le­tjes met rijst

Kruidige curry boordevol groenten. En ballen!

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Kruidige curry boordevol groenten. En ballen! 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Kook 4 min., giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Laat ondertussen de linzen uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn. Meng de linzen, gember, koriander, het gehakt, ei, peper en eventueel zout in een kom. Draai er met vochtige handen kleine balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem met een schuimspaan de balletjes uit de pan en houd warm onder een bord.
  3. Voeg de kerrie toe aan het achtergebleven bakvet en fruit 2 min. Voeg de bloemkool en kokosmelk toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rozijnen door de rijst en leg de balletjes in de curry.

Tip:

Lekker met extra koriander

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 9 g
Tags

Curry van linzen-runderballetjes met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry van lin­zen-run­der­bal­le­tjes met rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 bloemkool

Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Kook 4 min., giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 370 ml linzen
  • 2 cm verse gember
  • 8 takjes koriander

Laat ondertussen de linzen uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ei

Meng de linzen, gember, koriander, het gehakt, ei, peper en eventueel zout in een kom. Draai er met vochtige handen kleine balletjes van.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

6
6

Neem met een schuimspaan de balletjes uit de pan en houd warm onder een bord.

7
7
  • 1 el kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de kerrie toe aan het achtergebleven bakvet en fruit 2 min. Voeg de bloemkool en kokosmelk toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 2 el rozijnen

Schep de rozijnen door de rijst en leg de balletjes in de curry.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.