Cur­ry van bloem­kool met lin­zen en mi­ni­ge­hakt­bal­le­tjes

(230)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 230

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de stronk van de bloemkool en verdeel de kool in middelgrote roosjes. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de soepballetjes rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord.
  2. Schep de uien door het bakvet in de pan en fruit ze 3 min. op zacht vuur. Roer de currypasta door de uien en bak alles nog 1 min. Schep de bloemkoolroosjes erdoor en voeg de kokosmelk toe. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de groente zachtjes 5 min.
  3. Spoel ondertussen de linzen af in een zeef. Schep de linzen en de gehaktballetjes door de bloemkool en stoof alles nog 5 min. Snijd de koriander fijn. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en strooi de koriander erover.

combinatietip:

Lekker met papadums en mangochutney.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Curry van bloemkool met linzen en minigehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry van bloem­kool met lin­zen en mi­ni­ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 1 bloemkool
  • 2 uien

Snijd de stronk van de bloemkool en verdeel de kool in middelgrote roosjes. Snijd de ui in ringen.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie
  • 500 g soepballetjes

Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de soepballetjes rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord.

3
3
  • 2 el milde Indiase currypasta

Schep de uien door het bakvet in de pan en fruit ze 3 min. op zacht vuur. Roer de currypasta door de uien en bak alles nog 1 min.

4
4
  • 200 ml kokosmelk

Schep de bloemkoolroosjes erdoor en voeg de kokosmelk toe. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de groente zachtjes 5 min.

5
5
  • 400 g linzen

Spoel ondertussen de linzen af in een zeef. Schep de linzen en de gehaktballetjes door de bloemkool en stoof alles nog 5 min.

6
6
  • 3 el koriander

Snijd de koriander fijn. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en strooi de koriander erover.

combinatietip:

Lekker met papadums en mangochutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.