Pas­ta met pom­poen en gei­ten­kaas

Superhandig: de buisvormige pasta is gedraaid, waardoor de saus er extra goed aan hecht.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Superhandig: de buisvormige pasta is gedraaid, waardoor de saus er extra goed aan hecht. 4 personen
3 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de bovenkant en een dun plakje van de onderkant van de pompoen. Halveer de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes van 2 x 2 cm.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof. Ris de naaldjes van de rozemarijn uit het bakje Italiaanse kruiden. Pluk de blaadjes van de tijm, salie en oregano.
  4. Pureer in het bakje van de staafmixer 4 el olie, de knoflook, rode peper en kruiden. Breng eventueel op smaak met zout. Meng met de pompoen en doe in een ingevette ovenschaal. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  5. Rasp ondertussen de geitenkaas. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit. Meng het sap en rasp met de rest van de olie tot een dressing.
  6. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de geroosterde pompoen en dressing. Meng de helft van de babyboerenkool erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de boerenkool, de geitenkaas en pompoenpitten erover. Serveer direct.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pasta met pompoen en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met pom­poen en gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 pompoen

Snijd de bovenkant en een dun plakje van de onderkant van de pompoen.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3

Halveer de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes van 2 x 2 cm.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Ris de naaldjes van de rozemarijn uit het bakje Italiaanse kruiden. Pluk de blaadjes van de tijm, salie en oregano.

6
6
  • 4 el olijfolie
  • 1 knoflook

Pureer in het bakje van de staafmixer de, knoflook, rode peper en kruiden. Breng eventueel op smaak met zout.

7
7

Meng met de pompoen en doe in de ingevette ovenschaal. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 100 g geitenkaas oud 50+
  • 1 sinaasappel
  • 2 el olijfolie

Rasp ondertussen de geitenkaas. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit. Meng het sap en rasp met de olie tot een dressing.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

9
9
  • 300 g penne rigate

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de geroosterde pompoen en dressing.

10
10
  • 20 g babyboerenkool

Meng de babyboerenkool door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 20 g babyboerenkool
  • 50 g pompoenpitten

Verdeel de boerenkool, geitenkaas en pompoenpitten erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.