La­sag­ne van biet, pom­poen en gei­ten­kaas

Bij deze lasagne word je laagje voor laagje verrast door bijzondere smaken.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(191)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bij deze lasagne word je laagje voor laagje verrast door bijzondere smaken. 4 personen
3 191

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de pompoenstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes. Snipper de ui en rasp de kaas.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de pompoenstukjes en tomatenblokjes toe. Neem de pan van het vuur en pureer de groenten met de staafmixer. Zet de pan weer op het vuur, voeg 1 el salie toe en laat 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Verdeel een laagje pompoen-tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel hier ⅓ van de rest van de saus, de helft van de bieten en ⅓ van de geitenkaas over. Maak zo nog 2 lagen, waarvan de laatste geen biet bevat. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Bestrooi voor het serveren met de rest van de salie.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne van biet, pom­poen en gei­ten­kaas

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 450 g pompoenstukjes
  • 500 g gekookte rode bieten

Bereid de pompoenstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes.

3
  • 1 ui
  • 250 g geitenkaas belegen 50+

Snipper de ui en rasp de kaas.

4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 800 g tomatenblokjes

Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de pompoenstukjes en tomatenblokjes toe.

5

Neem de pan van het vuur en pureer de groenten met de staafmixer.

6
  • 1 el gedroogde salie

Zet de pan weer op het vuur, voeg de salie toe en laat 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 2 el zonnebloemolie
  • 250 g verse lasagnebladen

Vet de ovenschaal in. Verdeel een laagje pompoen-tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen.

8

Verdeel hier ⅓ van de rest van de saus, de helft van de bieten en ⅓ van de geitenkaas over. Maak zo nog 2 lagen, waarvan de laatste geen biet bevat.

9

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

10
  • ½ el gedroogde salie

Bestrooi voor het serveren met de salie. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.