Plaat­taart met biet, boe­ren­kool en gei­ten­kaas

Het grote voordeel van plaattaart: je kunt hem beleggen met alles wat je lekker vindt. Wij kozen voor boerenkool, rode ui en cashewnoten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 915 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het grote voordeel van plaattaart: je kunt hem beleggen met alles wat je lekker vindt. Wij kozen voor boerenkool, rode ui en cashewnoten. 4 personen
3 99

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de uien in dunne partjes. Snijd de bieten in partjes net zo groot als de ui. Schep de ui en biet in een kom om met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Leg ondertussen het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak boven in de oven de laatste 10 min. met de groenten mee.
  3. Laat de boerenkool uitlekken in een vergiet en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Verdeel de boerenkool over het deeg en leg de geroosterde groenten erop. Bestrooi met de cashewnoten en verkruimel de kaas erover. Bak de plaattaart nog ca. 20 min. in de oven.

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 915 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 1.165 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met biet, boe­ren­kool en gei­ten­kaas

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 4 rode uien
  • 500 g gekookte rode bieten

Snijd ondertussen de uien in dunne partjes. Snijd de bieten in partjes net zo groot als de ui.

3
  • 4 el olijfolie

Schep de ui en biet in een kom om met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
  • 10 plakjes bladerdeeg

Leg ondertussen het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan.

6

Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak boven in de oven de laatste 10 min. met de groenten mee.

7
  • 450 g boerenkool

Laat de boerenkool uitlekken in een vergiet en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

8
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 250 g geitenkaas naturel 45+

Verdeel de boerenkool over het deeg en leg de geroosterde groenten erop. Bestrooi met de cashewnoten en verkruimel de kaas erover.

9

Bak de plaattaart nog ca. 20 min. in de oven. Lekker!

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.