Pas­ta met krui­di­ge pom­poen­saus en gei­ten­kaas

(228)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 228

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de pompoen in stukken van ca. 4 cm, verwijder draden en zaden en schil de stukken eventueel. Fruit in een braadpan de uien in 2 el olie, schep de stukken pompoen erbij en roerbak ze gaar in ca. 10 minuten. Schenk de sugo Isolana erbij, voeg eventueel wat water toe als het te dik is en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan. Dek de pan af en stoof het gerecht, zonder koken, nog ca. 5 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten toe. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en meng er de rest van de olie door. Verdeel de pasta over 4 borden. Breng de pompoensaus op smaak met zout en peper en schep de saus op de pasta in de borden. Verkruimel de geitenkaas erover.

Tip:

De schil van de kleine oranje pompoen wordt door het stoven zacht. De pompoen hoeft dus niet geschild te worden.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 40-41

Pasta met kruidige pompoensaus en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met krui­di­ge pom­poen­saus en gei­ten­kaas

1
1
  • 600 g pompoen
  • 2 uien
  • 3 el olijfolie

Snijd de pompoen in stukken van ca. 4 cm, verwijder draden en zaden en schil de stukken eventueel. Fruit in een braadpan de uien in 2 el olie, schep de stukken pompoen erbij en roerbak ze gaar in ca. 10 minuten.

2
2
  • 1 pot pastasaus

Schenk de sugo Isolana erbij, voeg eventueel wat water toe als het te dik is en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan. Dek de pan af en stoof het gerecht, zonder koken, nog ca. 5 minuten.

3
3
  • ½ pak tuinerwten
  • 300 g penne

Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten toe. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en meng er de rest van de olie door. Verdeel de pasta over 4 borden.

4
4
  • 150 g geitenkaas

Breng de pompoensaus op smaak met zout en peper en schep de saus op de pasta in de borden. Verkruimel de geitenkaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.