Ge­stoof­de pom­poen met pen­ne

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in blokken. Verhit in een braadpan 2 el olie en fruit de uien 5 min. Schep de stukken pompoen erbij, voeg de knoflook, de saus en 100 ml water toe. Stoof de pompoen afgedekt in 15-20 min. gaar en zacht. Breng op smaak met peper en zout. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rest van de olie, de ricotta en de Italiaanse kruiden erdoor. Verwarm al omscheppend op laag vuur 2 minuten. Verdeel de pompoen over 4 borden. Serveer met de penne.

Tip:

Gebruik voor een pittiger smaak sugo picante.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 44-45

Gestoofde pompoen met penne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de pom­poen met pen­ne

1
1
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in blokken.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 4 kleine uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 pak pastasaus sugo kruiden

Verhit in een braadpan 2 el olie en fruit de uien 5 min. Schep de stukken pompoen erbij, voeg de knoflook, de saus en 100 ml water toe. Stoof de pompoen afgedekt in 15-20 min. gaar en zacht. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 300 g penne
  • 1 bakje ricotta
  • 1 el Italiaanse kruiden

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rest van de olie, de ricotta en de Italiaanse kruiden erdoor. Verwarm al omscheppend op laag vuur 2 minuten. Verdeel de pompoen over 4 borden. Serveer met de penne.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.