Ge­vul­de pas­ta met broc­co­li & gei­ten­kaas

In de oven krijgt dit pastagerecht een lekker knapperig korstje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 780 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In de oven krijgt dit pastagerecht een lekker knapperig korstje. 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de sneetjes brood tijdens het voorverwarmen in de oven.
  2. Kook de pasta in water met zout in 15 min. beetgaar. Giet af en meng met 2 el olie.
  3. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en snijd de stronk in blokjes. Kook in 4 min. beetgaar en giet af.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  5. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Doe het rasp, de knoflook, geroosterde sneetjes brood en de rest van de olie in de kom van de keukenmachine en maal tot broodkruim. Neem uit de kom en houd apart.
  6. Maal in dezelfde kom de pijnboompitten, geitenkaas, het citroensap en de helft van de broccoli tot een grove pesto.
  7. Vul de pastaschelpen met een flinke theelepel broccolipesto en leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg de rest van de broccoli ertussen en bestrooi met het broodkruim. Rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.
  8. Neem de schaal uit de oven en verdeel de pestospread erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een frisse tomatensalade.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde pasta met broccoli & geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pas­ta met broc­co­li & gei­ten­kaas

1
1
  • 2 sneetjes witbrood

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de sneetjes brood tijdens het voorverwarmen in de oven.

2
2
  • 300 g conchiglioni
  • 2 el olijfolie

Kook de pasta in 15 min. beetgaar. Giet af en meng met de olie.

3
3
  • 500 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en snijd de stronk in blokjes. Kook in 4 min. beetgaar en giet af.

4
4
  • 80 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Doe het rasp, de knoflook, geroosterde sneetjes brood en olie in de kom van de keukenmachine en maal tot broodkruim. Neem uit de kom en houd apart.

7
7
  • 140 g geitenkaas blanc 50+

Maal in dezelfde kom de pijnboompitten, geitenkaas, het citroensap en de helft van de broccoli in de keukenmachine tot een grove pesto

8
8

Vul de pastaschelpen met een flinke theelepel broccolipesto en leg ze in de ingevette ovenschaal.

9
9

Leg de rest van de broccoli tussen de pastaschelpen en bestrooi met het broodkruim.

10
10

Rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.

11
11
  • 90 g pestospread

Neem de schaal uit de oven en verdeel de pestospread erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een frisse tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.