Ge­gril­de kip met pe­stok­riel­tjes en ven­kel

De lepels pesto geeft dit gerecht een echt Italiaans tintje.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De lepels pesto geeft dit gerecht een echt Italiaans tintje. 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknollen, verwijder het groen en de harde kern. Snijd de venkel in de lengte in flinterdunne plakjes.
  4. Schep de kip om met het citroensap, de olie, wat peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 4 min. Keer halverwege.
  5. Snijd de rucola grof. Schep de krieltjes om met de pesto, plakjes venkel, rucola en pijnboompitten. Verdeel over een schaal en leg de kip erop.

combinatietip:

Lekker met extra Parmezaanse kaas.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 149 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2015

Gegrilde kip met pestokrieltjes en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip met pe­stok­riel­tjes en ven­kel

1
1
  • 500 g krieltjes

Halveer de krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 40 pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 2 venkelknollen

Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknollen, verwijder het groen en de harde kern. Snijd de venkel in de lengte in flinterdunne plakjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

5
5
  • 300 g kipfiletplakjes à la minute
  • 2 el citroensap
  • 1 el arachideolie

Schep de kip om met het citroensap, de olie, wat peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 4 min. Keer halverwege.

6
6
  • 75 g rucola
  • 5 el pesto limone

Snijd de rucola grof. Schep de krieltjes om met de pesto, plakjes venkel, rucola en pijnboompitten. Verdeel over een schaal en leg de kip erop.

combinatietip:

Lekker met extra Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.