Gegrilde kip met pestokrieltjes en venkel
De lepels pesto geeft dit gerecht een echt Italiaans tintje.
375 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
40
2
300 g
2 el
1 el
75 g
5 el
Dit heb je nodig
grillpan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2015 - Receptkaarten Allerhande 8 2015
Allerhande Box week 37 2019 - Allerhande Box week 37 2019
Allerhande Box Week 29 2018 - Allerhande Box Week 29 2018
Halveer de krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknollen, verwijder het groen en de harde kern. Snijd de venkel in de lengte in flinterdunne plakjes.
Schep de kip om met het citroensap, de olie, wat peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 4 min. Keer halverwege.
Snijd de rucola grof. Schep de krieltjes om met de pesto, plakjes venkel, rucola en pijnboompitten. Verdeel over een schaal en leg de kip erop.
- combinatietipLekker met extra Parmezaanse kaas.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gegrilde kip met pestokrieltjes en venkel
De lepels pesto geeft dit gerecht een echt Italiaans tintje.

hoofdgerecht
4 personen
375 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknollen, verwijder het groen en de harde kern. Snijd de venkel in de lengte in flinterdunne plakjes.
Schep de kip om met het citroensap, de olie, wat peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 4 min. Keer halverwege.
Snijd de rucola grof. Schep de krieltjes om met de pesto, plakjes venkel, rucola en pijnboompitten. Verdeel over een schaal en leg de kip erop.
combinatietip:Lekker met extra Parmezaanse kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g krieltjes
40 pijnboompitten
2 venkelknollen
300 g kipfiletplakjes à la minute
2 el citroensap
1 el arachideolie
75 g rucola
5 el pesto limone
Dit heb je nodig
grillpan




