Kip met za'atar en Si­ci­li­aan­se cous­cous

Exotisch gekruid, maar heerlijk zacht van smaak.

(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Exotisch gekruid, maar heerlijk zacht van smaak. 4 personen
3 93

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een ruime pan het water met 1 el olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous en rozijnen toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Rasp de oranje schil eraf en schep het rasp en 2 el olie door de couscous. Roer regelmatig los met een vork.
  2. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kipfilet met 2 el olie en bestrooi met peper. Gril de kipfilet in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg peper toe.
  3. Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout en verdeel met de spinazie over de borden. Leg de kipfilet erbij en bestrooi met de za’atar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Kip met za'atar en Siciliaanse couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met za'atar en Si­ci­li­aan­se cous­cous

1
  • 250 ml kraanwater
  • 1 el olijfolie
  • 250 g couscous
  • 50 g rozijnen

Breng in een ruime pan het water met de olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous en rozijnen toe. Laat afgedekt 2 min. wellen.

2
  • 1 sinaasappel
  • 2 el olijfolie

Rasp de oranje schil eraf en schep het rasp en de olie door de couscous. Roer regelmatig los met een vork.

3
  • 380 g kipfiletplakjes à la minute
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kipfilet met de olie en bestrooi met peper. Gril de kipfilet in 2 min. per kant goudbruin en gaar.

4
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 600 g spinazie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg peper toe.

5

Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout en verdeel met de spinazie over de borden.

6
  • 1 tl za'atar

Leg de kipfilet erbij en bestrooi met de za'atar. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.