Ge­gril­de fi­let­lap­jes met ap­pel, sper­zie­bo­nen en kriel

Met heel gewone ingrediënten maak je eenvoudig een bijzonder gerecht.

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met heel gewone ingrediënten maak je eenvoudig een bijzonder gerecht. 4 personen
3 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 5 min. op hoog vuur bruin. Zet dan het vuur lager en laat 15 min. garen. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Voeg de krieltjes toe en schep om met de piccalilly.
  3. Verhit de grillpan. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten elk in 3 partjes. Gril de appelpartjes in de grillpan en voeg toe aan het bonen-krieltjesmengsel.
  4. Bestrijk de filetlapjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 3 min. gaar. Keer halverwege. Leg het vlees op de lauwwarme salade en serveer.

serveertip:

Je kunt de piccalilly ook apart bij het gerecht serveren, zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de fi­let­lap­jes met ap­pel, sper­zie­bo­nen en kriel

1
  • 750 g krieltjes

Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten.

2
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 5 min. op hoog vuur bruin.

3

Zet dan het vuur lager en laat 15 min. garen. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 600 g sperziebonen

Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een ruime schaal.

5
  • 3 el piccalilly

Voeg de krieltjes toe en schep om met de piccalilly.

6
  • 2 friszoete appels

Verhit de grillpan. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten elk in 3 partjes.

7

Gril de appelpartjes in de grillpan en voeg toe aan het bonen-krieltjesmengsel.

8
  • 300 g filetlapjes à la minute
  • 1 el zonnebloemolie

Bestrijk de filetlapjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 3 min. gaar. Keer halverwege.

9

Leg het vlees op de lauwwarme salade en serveer. Bon appétit!

serveertip:

Je kunt de piccalilly ook apart bij het gerecht serveren, zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.