Frui­tijs­jes van man­go en fram­bo­zen (pa­le­tas)

Wie zomer zegt, zegt ook ijsjes. Deze maak je helemaal zelf van twee soorten diepvriesfruit. Een supertoetje voor na de (strand)barbecue.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Wie zomer zegt, zegt ook ijsjes. Deze maak je helemaal zelf van twee soorten diepvriesfruit. Een supertoetje voor na de (strand)barbecue. 6 stuks
3 16

Ingrediënten

6 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 6 ijsvormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en draai het vuur uit. Laat een halfuur afkoelen. Doe de bevroren mango met de helft van het suikerwater in de keukenmachine en pureer tot sorbetijs. Schep in een bak en zet tot gebruik in de vriezer.
  2. Doe de bevroren frambozen met de rest van het suikerwater in de keukenmachine en pureer ook tot sorbetijs. Schep het mango- en frambozenijs om en om in laagjes in de ijsvormpjes. Steek de ijsstokjes erin en zet minimaal 8 uur in de vriezer.

bereidingstip:

Je kunt ook plastic bekertjes gebruiken om de ijsjes in te maken. Het ijs is al ook lekker als het net uit de keukenmachine komt, het heeft dan de structuur van zacht sorbetijs.

bereidingstip:

Met dit recept kun je ongeveer 6 ijsjes van 150 ml maken of 12 ijsjes van 75 ml.

bewaartip:

Je kunt de ijsjes 2 dagen van tevoren maken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 42 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Fruitijsjes van mango en frambozen (paletas)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frui­tijs­jes van man­go en fram­bo­zen (pa­le­tas)

1
  • 200 g suiker
  • 200 ml kraanwater

Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en draai het vuur uit. Laat een halfuur afkoelen.

2
  • 250 g mangostukjes

Doe de bevroren mango met de helft van het suikerwater in de keukenmachine en pureer tot sorbetijs. Schep in een bak en zet tot gebruik in de vriezer.

3
  • 250 g frambozen

Doe de bevroren frambozen met de rest van het suikerwater in de keukenmachine en pureer ook tot sorbetijs.

4

Schep het mango- en frambozenijs om en om in laagjes in de ijsvormpjes. Steek de ijsstokjes erin en zet minimaal 8 uur in de vriezer. Lekker!

Tip: Tik voordat je de ijsjes in de vriezer zet even tegen de vormpjes, zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.

bereidingstip:

Je kunt ook plastic bekertjes gebruiken om de ijsjes in te maken. Het ijs is al ook lekker als het net uit de keukenmachine komt, het heeft dan de structuur van zacht sorbetijs.

bereidingstip:

Met dit recept kun je ongeveer 6 ijsjes van 150 ml maken of 12 ijsjes van 75 ml.

bewaartip:

Je kunt de ijsjes 2 dagen van tevoren maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.