Ge­gril­de gar­na­len­spie­sen met man­go

Vis en fruit: een bijzondere combinatie, maar lékker dat het is!

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Vis en fruit: een bijzondere combinatie, maar lékker dat het is! 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 8 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de garnalen in een schaal en dep droog met keukenpapier.
  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes en doe bij de garnalen. Snijd de citroen in parten, knijp ze een beetje uit boven de garnalen en leg de parten ertussen. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes en verdeel over de garnalen. Besprenkel met de olie en schep om. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast staan.
  3. Steek ondertussen de barbecue aan.
  4. Rijg de garnalen en mangostukjes om en om aan de prikkers. Gril de garnalenspiesen in 5-6 min. gaar op de barbecue. Leg op een schaal en besprenkel met de srirachasaus.

bereidingstip:

Je kunt de garnalen-mangospiesen 's ochtends maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Haal ze 15 min. voordat je ze grilt uit de koelkast.

combinatietip:

Lekker met een rijst-bonensalade met mais en kruiden. Kijk voor het recept elders op deze site.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.330 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde garnalenspiesen met mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de gar­na­len­spie­sen met man­go

1
1
  • 500 g reuzengarnalen

Doe de garnalen in een schaal en dep droog met keukenpapier.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook in dunne plakjes en doe bij de garnalen.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 citroen

Snijd de citroen in parten, knijp ze een beetje uit boven de garnalen en leg de parten ertussen.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes en verdeel over de garnalen.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 6 el zonnebloemolie

Besprenkel met de olie en schep om. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast staan.

6
6

Steek ondertussen de barbecue aan.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

7
7
  • 300 g mangostukjes

Rijg de garnalen en mangostukjes om en om aan de prikkers.

8
8

Gril de garnalenspiesen in 5-6 min. gaar op de barbecue.

9
9
  • 3 el sriracha sauce

Leg op een schaal en besprenkel met de srirachasaus.

bereidingstip:

Je kunt de garnalen-mangospiesen 's ochtends maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Haal ze 15 min. voordat je ze grilt uit de koelkast.

combinatietip:

Lekker met een rijst-bonensalade met mais en kruiden. Kijk voor het recept elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.