Man­go me­rin­gue mess

Aan tafel mag iedereen zelf zijn toetje samenstellen. Met pistachenootjes, slagroom, mangopuree, frambozen en cake. Toppunt van feest!

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Aan tafel mag iedereen zelf zijn toetje samenstellen. Met pistachenootjes, slagroom, mangopuree, frambozen en cake. Toppunt van feest! 8 personen
3 147

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de mangostukjes ontdooien. Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat iets afkoelen, hak grof en doe in een schaaltje. Pers de limoen uit. Doe de mango met het limoensap in een blender en pureer tot een dikke saus. Doe in een schaaltje.
  2. Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker en doe in een schaaltje. Snijd de cake in blokjes van 2 x 2 cm. Doe de frambozen, meringues en cake ook in aparte schaaltjes en zet op tafel. Laat iedereen zelf zijn toetje samenstellen.

Tip:

* Deze meringues zitten tijdelijk in het assortiment in december. Gebruik als alternatief gewone schuimpjes.

video

Slag­room klop­pen

Allerhande kids - 01:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Mango meringue mess

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­go me­rin­gue mess

1
1
  • 500 g mangostukjes

Laat de mangostukjes ontdooien.

2
2
  • 4 el pistachenoten

Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat iets afkoelen, hak grof en doe in een schaaltje.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 1 limoen

Pers de limoen uit. Doe de ontdooide mangostukjes met het limoensap in een blender en pureer tot een dikke saus. Doe in een schaaltje.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 500 ml slagroom
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 350 g roombotercake

Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker en doe in een schaaltje. Snijd de cake in blokjes van 2 x 2 cm.

5
5
  • 125 g frambozen
  • 4 meringues*

Doe de frambozen, meringues en cake ook in aparte schaaltjes en zet op tafel. Laat iedereen zelf zijn toetje samenstellen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.