Fo­rel in krant met bar­be­cue­stok­brood

Door de krant behoudt de vis zijn smaak en is hij lekker snel gaar.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de krant behoudt de vis zijn smaak en is hij lekker snel gaar. 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 2 kranten
  • keukentouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Leg op elke krant 2 forellen met de olijfolie. Snijd de uien in ringen en de citroen in plakken, houd het rasp achter. Verdeel met de olijfolie over de vissen. Breng op smaak met peper en zout. Rol de kranten strak op en bind vast met keukentouw. Leg de pakketten 5 min. in een bak water, zodat ze door en door nat zijn.
  2. Meng het citroenrasp, de dragon, rode peper, knoflook en boter. Snijd halve broden 10 keer in. Vul de sneetjes met boter en wikkel in aluminiumfolie. Als de barbecue heet is, leg je de vispakketten op de barbecue. Rooster 20 min. Leg de stokbroodpakketjes er na 10 min. bij en keer dan ook de vis. Maak de krant voorzichtig open en verwijder het vel van de vis. Fileer de vis en serveer met het stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 485 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Forel in krant met barbecuestokbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fo­rel in krant met bar­be­cue­stok­brood

1
  • 4 forellen
  • 2 olijfolie

Steek de BBQ aan. Leg op elke krant 2 forellen met de olijfolie.

2
  • 2 witte uien
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie

Snijd de uien in ringen en de citroen in plakken, houd het rasp achter. Verdeel met de olijfolie over de vissen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Rol de kranten strak op en bind vast met keukentouw.

4

Leg de pakketten 5 min. in een bak water, zodat ze door en door nat zijn. Als de barbecue heet is, leg je de vispakketten op de barbecue. Rooster 20 min.

5
  • 15 g dragon
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 125 g roomboter zeezout
  • 1 stokbrood artisanale wit

Meng het citroenrasp, de dragon, rode peper, knoflook en boter. Snijd halve broden 10 keer in. Vul de sneetjes met boter en wikkel in aluminiumfolie.

6

Keer de vispakketjes na 10 min. Leg de stokbroodpakketjes dan ook op de barbecue.

7

Maak de krant voorzichtig open en verwijder het vel van de vis. Fileer de vis en serveer met het stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.